Laatujärjestelmä, toimintajärjestelmä, johtamisjärjestelmä…
Mitä ajatuksia nuo sanat sinussa herättävät? Edustavatko ne korulauseita ja kankeaa byrokratiaa vai olennaiseen keskittyvän tekemisen pelisääntöjä? Sinä päätät. Yrityksen koosta ja liiketoiminta-alueesta riippuen haasteet ovat erilaisia. Pienen konsultin tulee erityisesti turvata keskeisen tiedon hallinta, suurelta odotetaan lisäksi yhtenäisiä tapoja toimia. Miten nämä järjestetään?
Muuttuvien ja tarkentuvien lähtötietojen ja tavoitteiden keskellä, deadline’ien kasautuessa ehtii keskittyä vain tekemiseen. Toiminnan kannalta keskeisten, omien hyvien käytäntöjen pohtiminen ja ylös kirjaaminen voi kuitenkin antaa enemmän kuin ottaa. Vain sitä, minkä ihminen tunnistaa, on mahdollista muuttaa ja kehittää. Kirjaukset toimivat välineenä, joka auttaa lukijaa auttamaan itseään: havaitsemaan, ymmärtämään ja vaikuttamaan. Mitkä ovat toiminnan jatkuvuuden kannalta kriittiset pisteet?
…itsearviointi, sertifiointi
Mitä muut alan toimijat pitävät tärkeänä? RALA-sertifioinnin arviointiperusteet on kehitetty yhteistyössä rakennusalan keskeisten toimijoiden kanssa. Ne ovat vapaasti saatavissa nettisivuillamme ja käytettävissä oman toiminnan kehittämiseen. Voit verrata yrityksesi käytäntöjä arviointiperusteisiin ja halutessasi myös käyttää niitä runkona, johon etsit oman organisaation toiminnasta vastaukset. Ovatko kaikki keskeiset asiat toimintakuvauksissa mukana?
Sertifiointi antaa lisäarvoa. Kun haet RALA-sertifiointia, haastat yrityksesi luottohenkilönä toimivan arvioijan kanssasi vuoropuheluun, dialogiin, reflektoimaan. Ulkopuolisen arvioijan näkökulma tuo mahdollisuuden jäsentää ja peilata omia käsityksiä laajemmin. Arvioijamme saavat tästä erityisen positiivista palautetta. Tervetuloa jatkamaan oivalluksia synnyttävää oppimisprosessia kanssamme.
Nina Flinck
RALAn tarkasti näkevä ja luovasti tekevä asiantuntija
19.09.2016
Lisää blogeja: